Over Recercare

OVER RECERCARE

Ik ben Quirijn Snijder en Recercare Coaching is de naam van mijn coachpraktijk.

Ik neem tijdens het coachen waar op diverse niveaus, en op grond van intuïtie, ervaring, inzicht, associatie en kennis reflecteer ik daarop.

Hiermee breng ik mensen in contact met delen van zichzelf die ze nog niet of slechts beperkt kennen, en met nieuwe levenservaringen. Het proces van persoonlijke verandering (groei en transformatie) dat hieruit ontstaat wordt intensief gevolgd en begeleid. Zo leren we door ontwikkeling de doelstellingen van het coachtraject te bereiken.

Het coachen praktiseer ik op professionele basis, welke ik in de loop der jaren heb ontwikkeld tot mijn huidige werkwijze.

In mijn vorm van coachen zijn zuivere waarneming, heldere analyse, liefdevolle acceptatie, betrokkenheid en oprechte terugkoppeling enkele van de kernaspecten en waarden.

Ik breng mensen in contact met delen van zichzelf die ze nog niet of slechts beperkt kennen, en met nieuwe levenservaringen.

Ik maak gebruik van meerdere methodieken, die ieder op zich van grote waarde kunnen zijn. Dat wat we tegenkomen tijdens het traject bepaalt welke methodiek op welke manier zal worden ingezet. Een kleine greep uit de door mij gebruikte toepassingen: Voice Dialogue, Elementen kwadrant, Enneagram, Innerlijk kind, en Kerntransformatie. Daarbij gaat het natuurlijk ook om heel goed luisteren en heel goed in gesprek komen, om daaruit antwoorden en oplossingen te laten ontstaan. Mijn cliënten voeren ook vele opdrachten uit die kunnen leiden tot soms wonderbaarlijke resultaten.

Onderscheidend in mijn werkwijze is met name de toepassing van door mij geselecteerde muziek, beeldende kunst en beweging. Onder de noemer Personal Arts Coaching zet ik deze vormen integraal in om diepere lagen in de mens aan te spreken en in beweging te brengen. Het is een zeer krachtig en schitterend instrument!

Ik ben aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en werk volgens de nieuwe Internationale Ethische Gedragscode (IEC). In de Privacyverklaring van Recercare kunt u lezen hoe zorgvuldig ik met uw gegevens omga.

LEES MEER OVER MIJ…

Naast mijn dagelijkse werk als professioneel coach en klassiek gitaardocent (ik ben tevens eigenaar van Gitaarinstituut L’escola) doe ik ook andere dingen. Zo ben ik reeds vele jaren lid van een geweldig intervisieplatform voor coaches in Zwolle.

Ook was ik vele jaren bestuurslid van de European Guitar Teachers Association in Nederland en maakte ik voor deze vakvereniging het tijdschrift El Maestro.

Ik ben ruim twintig jaar getrouwd met Eva en wij hebben twee kinderen. Ik houd ervan om gezond te leven, ’s ochtends vroeg op te staan en de dag te beginnen met een mooie wandeling. Ook houd ik van mijn keuken en van mijn familie en geniet ik ervan om (vak)literatuur te lezen, te reizen en tijd door te brengen met vrienden en vriendinnen. Allemaal dingen waar ik erg dankbaar voor ben.

...Voor mij is het duidelijk: Recercare staat voor ontwikkeling!

Het begrip recercare is afkomstig uit de instrumentale muziek ten tijde van de Italiaanse renaissance (laat vijftiende eeuw) en stond oorspronkelijk voor het stemmen van een instrument, meestal de luit. Later werd er de improvisatie op een instrument mee aangeduid. In de zestiende eeuw werd de Recercare een polyfone compositievorm waarin veel imitatietechnieken werden toegepast, en in de 17e eeuw ontwikkelde het zich in deze lijn door tot een muzikale compositievorm die vergelijkbaar is met de fuga, de meest complexe vorm van polyfonie binnen de muziek.
… Recercare staat voor ontwikkeling!

Volg ons
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!